У Києві підлітки надивилися російського серіалу і почали нападати на людей

У банді були переважно неповнолітні

У Києві правоохоронці викрили групу юнаків, які готувались вчинити серію злочинів на території столиці. Наслідуючи приклад російського серіалу, порушники організували та скоїли напад на 16-річного хлопця.

Про це повідомляє столична поліція. 

На початку грудня цього року один місцевий житель звернувся до поліції Києва зі скаргою на напад та пограбування його 16-річного сина невідомими особами. Для розслідування цього випадку були залучені оперативники, поліцейські, які працюють з неповнолітніми, слідчі та кримінальні аналітики.

За словами керівника Подільського відділення поліції, Юрія Трембіцького, під час проведення розшукових заходів правоохоронці оперативно встановили осіб, які були причетні до цього злочину, та доставили їх до поліцейського відділку.

Група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих ґаджетів. Надалі, компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч. Так відбулось і цього разу – молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення та відібрали мобільний телефон. Ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а "виручені" кошти розподілили між собою. Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати

Викрадений мобільний телефон поліцейські розшукали та вилучили у якості речового доказу. Двом фігурантам, 2006 та 2007 років народження, слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Київській області після сварки чоловік жорстоко побив дружину.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися