У Києві аферист намагався ошукати бізнесмена на 100 тисяч доларів (ВІДЕО)

Що відомо про шахрайську схему

У Києві чоловік видавав себе за посадовця Державної фіскальної служби (ДФС), обіцяючи бізнесмену сприяти поверненню арештованого вантажу. Подробиці розповіли у столичній поліції, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що аферист у змові зі спільниками, справа яких наразі слухається у Печерському районному суді Києва, обіцяли бізнесмену допомогти повернути вилучений на Одеській митниці вантаж цигарок, які потрапили на територію України контрабандним шляхом. Шахрай представлявся впливовим посадовцем ДФС та переконував "клієнта", що може вирішити питання щодо повернення арештованого майна.

"Чоловік обіцяв бізнесмену вирішити питання щодо повернення арештованої на Одеській митниці партії цигарок. Свої послуги оцінив у 100 тисяч доларів, а щоб переконати потерпілого у своїх можливостях, видавав себе за впливового посадовця Державної фіскальної служби. Нині за вчинення шахрайських дій йому повідомлено про підозру", — розповіли у столичній поліції.

За шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, підозрюваному загрожує до восьми років тюрми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киян та мешканців Київської області попередили про нову схему шахраїв. Аферисти розповсюджують фейкові SMS-повідомлення про надходження посилок від імені відомого поштового сервісу. Подробиці про нову шахрайську схему та як не втратити свої гроші — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Читайте також, як у Києві аферисти привласнили квартиру пенсіонера.

Дивіться відео, як групу серійних крадіїв затримали у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися