У Києві експосадовець переправляв ухилянтів за кордон: скільки коштував "квиток"

До Революції Гідності він обіймав посаду радника голови Адміністрації Президента

У Києві експосадовцю повідомили про підозру. Він допомагав військовозобов'язаним чоловікам виїжджати за межі країни. 

Про це повідомляє столична поліція. 

Він організував схему, спрямовану на переправлення чоловіків військового віку через державний кордон. Посадовець встановив вартість своїх послуг у розмірі 7 тисяч доларів США. За скоєне йому загрожує максимальний термін ув'язнення до дев'яти років.

У березні 2023 року 48-річний мешканець столиці, який до Революції Гідності обіймав посаду радника голови Адміністрації Президента, організував схему з незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України:

Зловмисник фіктивно оформлював чоловіків на підконтрольне підприємство в якості водіїв міжнародних пасажирських перевезень. "Клієнт" сідав за кермо автобуса разом із фіктивними пасажирами та ще одним водієм-жінкою. Після перетину кордону жінка-водій разом із пасажирами одразу поверталася до України, а чоловік залишався у країні призначення. Вартість таких послуг становила 7 тисяч доларів США, - йдеться в повідомленні.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Також вирішується питання про притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми. 

"Коментарі" писали, що у Києві затримано начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України, який також обіймає посаду начальника одного з відділів Київської міської військової адміністрації.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

8 січня 2024, 15:38

Призовного віку отой радник, а його в ТЦК Резніков, так і не встиг завести!! Заробляти змусила його любов до Батьківщини, якій і гадив прямо на посаді і після неї! Мабуть, «донатив», падлюка зкацаплена! Скільки ж такого лайна з часів совдепії, обертається біля привладних кабінетів, «рішал» на пенсії з працівниками ТЦК!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися