На Київщині ексдиректор вкрав 180 тисяч гривень на відбудові навчального закладу

Посадовець завищував вартість прямих витрат виконання робіт

На Київщині посадовець привласнив майже 180 тисяч гривень державних коштів. Ексдиректор одного із товариств заволодів бюджетними грошима під час виконання робіт у навчальному закладі Вишгородського району, який постраждав внаслідок активних бойових дій на території регіону.

Про це повідомляє Поліція Київщини. 

32-річний злочинець, використовуючи своє посадове положення, завищував вартість робіт і обсяги використаних матеріалів, а також подавав недостовірну інформацію у відповідній документації. Загальний збиток, який ця особа завдала державі через свої дії, становить майже 180 тисяч гривень.

За фактом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, за процесуальним керівництвом Вишгородської окружної прокуратури, слідчі повідомили фігуранту про підозру.

Також у Броварському районі за аналогічними фактами відносно зловмисника до суду скеровані обвинувальні акти з матеріалами кримінального провадження. Відтепер йому загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

"Коментарі" писали, що у Київській області суд задовольнив позов про припинення права постійного користування земельною ділянкою вартістю 120 мільйонів гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися