У Київській області фермер привласнив величезну земельну ділянку

Що відомо про вартість та ситуацію з землею

У Київській області суд задовольнив позов про припинення права постійного користування земельною ділянкою вартістю 120 мільйонів гривень. Про це розповіли у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, прокуратура у судовому порядку домоглась скасування державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою площею 25 гектари у Броварському районі Київської області. Мова йде про земельну ділянку, яка відноситься до земель сільськогосподарського призначення.

"Мешканець Київщини набув право постійного користування земельними угіддями для ведення фермерського господарства в межах Мокрецької сільської ради Броварського району. Надалі він заснував фермерське господарство до якого відійшло право володіння та користування землею. У 2017 році діяльність господарства припинилась, що стало підставою для припинення права постійного користування землею", — розповіли у Київській обласній прокуратурі.

Після цього ділянка із земель державної власності перейшла до комунальної. Однак, при здійсненні державної реєстрації права комунальної власності, на землю також було зареєстровано право постійного користування за підприємцем, попри відсутність на це правових підстав. Суд задовольнив позов про припинення права постійного користування земельною ділянкою в повному обсязі.

Нагадаємо, у Києві стався вибух у приватному будинку в Подільському районі столиці. Внаслідок надзвичайної події загинув власник будинку. Це мешканець столиці. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Фастівському районі Київської області сталася пожежа на території ПАТ "Мотовилівський меблевий комбінат". Горіла будівля меблевого цеху у селищі міського типу Борова. Вогонь на площі 2400 квадратних метрів гасили десять годин.

Читайте також, як на Київщині викрили псевдо благодійників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися