У Києві директорка будівельної компанії привласнила майже 3 млн грн з держбюджету

Посадовиця завищила вартість та обсяги виконаних будівельних робіт

У Києві судитимуть директорку будівельної компанії, яка заволоділа майже 3 мільйонами гривень з держбюджету столиці. Жінка уклала договір з комунальним підприємством КМДА про виконання робіт з капітального ремонту стадіону у Дарницькому районі, однак завищила вартість та обсяги виконаних будівельних робіт.

Про це повідомляє столична поліція. 

У вересні минулого року слідчі викрили директорку одного з комунальних підприємств у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Вона уклала договір із комунальним підприємством "Спортивний комплекс" про виконання капітального ремонту стадіону з легкоатлетичними та спортивними майданчиками. Проте, за висновками судово-економічної експертизи посадовиця завищила вартість та обсяги виконаних будівельних робіт й незаконно заволоділа 2 915 438 гривень з місцевого бюджету Києва.

Фігурантці було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Наразі поліцейські зібрали достатньо доказів злочинної діяльності жінки та завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт відносно підозрюваної скеровано до суду для розгляду справи по суті. Зловмисниці загрожує позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

"Коментарі" писали, що у Києві перед судом постане група службовців тютюнової компанії. Їх звинувачують у несплаті 300 млн грн податків та легалізації 1,3 мільярда гривень. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися