У Києві знайшли підозрюваних, через який дитячий садок пішов під землю

Збитки становлять майже 500 тис. грн

У Києві повідомили про підозру інженеру з технічного нагляду через якого сталося просідання будівлі дитсадка у Шевченківському районі столиці. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду у вчиненні службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Управління Шевченківської РДА уклало договір на капітальний ремонт укриття в дитячому садку за понад 1,2 млн грн. 

Наприкінці 2023 року підрядником та інженером з технічного нагляду підписано акт прийому-передачі виконаних робіт з недостовірними даними. В актах зазначено виконання робіт на понад 600 тис. грн., хоча роботи виконані на близько 170 тис. грн. Відтак збитки територіальній громаді становлять 430 тис. грн. Після підписання акту та їх оплати сталось просідання фасаду будівлі дитячого садка. 

На цей час з метою встановлення причин просідання будівлі та вартості її відновлення призначено будівельно-технічну експертизу. За її результатами буде надано правову оцінку діям службових осіб Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА, а також підрядника, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, У центральній частині українській столиці віддали під забудову історичну будівлю — йдеться про будинок Осипа Батьківщина на вулиці Олеся Гончара, 71.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися