На Київщині інженер привласнив гроші на ремонті вуличного освітлення

Повинні були відремонтувати три центральні вулиці міста Біла Церква

Слідчі Київщини скерували до суду матеріали щодо службовців, які завдали збитків державі майже на 800 тисяч гривень. У 2019 році між місцевим департаментом та фірмою-підрядником був укладений договір щодо проведення ремонтних робіт з вуличного освітлення трьох центральних вулиць міста Біла Церква.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

За технагляд відповідального призначили інженера, який, користуючись нагодою, вирішив привласнити кошти. Спільно із 32-річним директором фірми-підрядником, в період з липня по грудень, умисно підробляли будівельні документи. Ділки зазначали та підтверджували обсяги робіт, які фактично були виконані за завищеними цінами та не відповідали проєктним рішенням.

Надалі кошти були перераховані на рахунок підприємства, яке виконувало будівельні роботи. Таким чином, зловмисники завдали збитків державі на суму майже 800 тисяч гривень.

Слідчі за процесуального керівництва Білоцерківської окружної прокуратури, скерували матеріали до суду за службове підроблення та за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Крім того, стосовно підприємця додатково направили матеріали щодо його пособництво. Санкція статті за привласнення службових коштів службовими особами у великому розмірі передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва. Верховний Суд залишив в силі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яким громаді столиці повернуто 3 000 гектарів Біличанського лісу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися