Київська чиновниця вимагала гроші від благодійної організації: подробиці

Жінку затримали під час отримання коштів

У Києві затримали заступницю директора комунального підприємства, яка вимагала з представника благодійної організації 50 тис. грн за надання в оренду комунального приміщення.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Повідомили про підозру заступниці директора КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району м. Києва". Її підозрюють в одержанні та вимаганні грошей за укладення договору оренди на комунальне приміщення. За даними слідства, у лютому 2024 року до підозрюваної звернувся представник благодійної організації щодо оформлення оренди комунального приміщення для здійснення благодійної діяльності, зокрема для зберігання гуманітарної допомоги. 

Під час зустрічі з благодійником підозрювана повідомила, що на балансі комунального підприємства є три приміщення, які можна орендувати, показала фотографії цих приміщень, після чого виїжджала разом з потенційним орендарем на огляд об'єкту. 

Надалі підозрювана висунула вимогу представнику благодійної організації надати їй особисто 50 тис. грн. за прискорення процесу оформлення договору оренди. Жінку затримали під час отримання коштів у сумі 50 тис. грн. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на великому хабарі за користування землею затримали посадовця з відомої компанії-лідера нафтової галузі України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися