Експрем’єр-міністра України та його помічницю судитимуть: подробиці

Їм загрожує довічне позбавлення волі

Експрем’єр-міністра та його помічницю судитимуть за державну зраду, публічні заклики до повалення конституційного ладу та виправдовування збройної агресії рф. Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт. 

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Їм інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України. Експрем’єра також судитимуть за державну зраду.

Згідно з результатами розслідування, колишній прем'єр-міністр України створив Телеграм-канал після перебування на території країни-агресора. В цьому каналі він публікував матеріали з пропагандистським забарвленням, що сприяли розповсюдженню кремлівських наративів та формуванню антиукраїнських настроїв у суспільстві. Дві асистентки колишнього посадовця відповідали за адміністрування каналу в Телеграмі.

Одна з них обіймала посаду начальника організаційного відділу в столичній райдержадміністрації. Її справа вже перебуває на розгляді суду. Інша помічниця - колишня співробітниця цієї ж РДА, яка на даний час виїхала на територію рф. Спільниці координували інформаційну пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у Телеграм-каналі, а також в інших соцмережах та допомагали організовувати та поширювати антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Експрем'єр-міністру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі, помічниці - до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на великому хабарі за користування землею затримали посадовця з відомої компанії-лідера нафтової галузі України.




Читайте также