На Київщині директорка одного із закладів освіти кілька років крала бюджетні гроші

Повідомили про підозру керівниці у 115 таких незаконних фактів

Поліцейські Київщини скерували до суду матеріали щодо посадовиці з Білої Церкви, яка завдала збитків громаді майже у 730 тисяч гривень.

Про це повідомляє поліція Київської області. 

Слідчі з’ясували, що 48-річна директорка одного із закладів освіти в період часу з 2018 до 2023 року вносила неправдиві відомості до офіційних документів. Вона використовувала підроблені документи, на підставі яких здійснювалося нарахування заробітної платні працівникам закладу, які в той момент були відсутні на робочих місцях. Слідчі під час проведення досудового розслідування повідомили про підозру керівниці у 115 таких незаконних фактів.

Своїми діями службова особа завдала збитків Білоцерківській територіальній громаді на загальну суму майже 730 тисяч гривень. Слідчі  скерували до суду матеріали щодо фігурантки за службове підроблення, підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів та за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Нагадаємо, у Києві фіктивний благодійний фонд назбирав 5 млн гривень начебто для дітей. Три члени групи заволоділи грошима, зібраними від імені благодійного фонду начебто на потреби постраждалих від війни дітей.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися