Киянка поширювала російську пропаганду: як її покарали

Обвинувачена поширювала фото та відео на користь ворогу у забороненій соцмережі. Аби не потрапити за ґрати вона придбала автомобіль для ЗСУ

У Києві апеляційний суд призначив жінці покарання у вигляді позбавлення волі на три роки за виправдання російської агресії у забороненій соцмережі. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на вирок.

З середини червня до середини серпня 2022 року обвинувачена у соціальній мережі "ВКонтакте" здійснювала репости російської пропаганди. Вона поширила зображення Путіна, заклики, що стверджували, що Україна має втратити свої території та припинити існування як незалежна держава, дописи, які виправдовували збройну агресію Росії та прославляли ворожу армію, та інше. Також вона поділилася відео, яке нібито було пародією на виступ президента України. За два місяці зафіксували дев'ять таких епізодів.

Пости могли побачити 19 осіб, які є в "друзях" жінки. До того ж їх могли бачити й інші користувачі, які мали вільний доступ до її профілю. До того ж, під час обшуку в квартирі обвинуваченої виявили російський триколор і прапор червоного кольору із георгіївською стрічкою та надписом "Севастополь".

У січні 2023 року жінку було взято під варту, і через півтора місяця на судовому засіданні вона визнала свою вину, розкаялася і попросила не позбавляти її волі. Вона повідомила, що, щоб спокутувати провину і заслужити прощення, її мати на її прохання використала кошти, відкладені на її лікування, для оплати обладнання для Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Дніпровський районний суд міста Києва вирішив, що обвинувачену можна виправити без ізоляції від суспільства. Їй було призначено 5 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 3 роки.

Прокурор оскаржив вирок, вважаючи його занадто м'яким. На його переконання, дії жінки могли призвести до дестабілізації в суспільстві, і за нинішніх умов заслуговують  суворішого покарання.

Апеляційний суд погодився з цими аргументами, дійшовши висновку, що умовне покарання є недостатнім. Водночас суд врахував, що обвинувачена має інвалідність і потребує планового хірургічного втручання. Під час апеляційного розгляду вона допомагала Збройним Силам України, зокрема передала автомобіль.

З урахуванням цих обставин жінці було призначено покарання, менш суворе, ніж передбачено законом, а саме 3 роки і 1 місяць ув'язнення без конфіскації майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися