Справу про вбивство у Києві, яке набуло розголосу, передали до суду

Яке покарання загрожує підозрюваному

Співробітника УДО, якого підозрюють у вбивстві підлітка у фунікулері, судитимуть. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора. 

“Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Управління державної охорони України за фактом вчинення умисного вбивства з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України)”, - повідомляється в Офісі.

У ході проведення розслідування було встановлено, що на верхній станції столичного фунікулера 7 квітня 2024 року працівник правоохоронного органу, спровокував конфлікт з групою підлітків. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Після виходу з вагона підозрюваний дочекався неповнолітнього та штовхнув його, як зазначають в Офісі Генпрокурора, з хуліганських мотивів. Внаслідок падіння потерпілий розбив головою скло та отримав смертельний поріз шиї, від якого помер до приїзду лікарів.

Підозрюваний перебуває під вартою.

Відповідно до вказаної статті за якою класифікується злочин, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Офісі Генерального прокурора повідомили про намір оскаржити рішення суду у справі столичного “Беркуту”.

Наразі прокурори готують апеляційну скаргу на судове рішення з підстав недотримання вимог КПК України при закритті кримінального провадження за строками давності.

Детальніше про причини закриття справи читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися