Зняли гроші з банківського рахунку та купили прикраси: серед зловмисників керівник банку (ФОТО)

Зловмисники ошукали клієнтів банку орієнтовно на 10 мільйонів гривень

Керівник банку та його спільники зняли з банківського рахунку клієнтки майже 6,2 мільйона гривень. Гроші не ділили, а вклали їх у прикраси, які вже потім поділили. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва. 

Зловмисників, банківського керівника та двох його посібників, викрили у шахрайстві столичні правоохоронці. 

У поліції пояснили, що злочин вдалося здійснити за допомогою підроблених документів. Зловмисники зняли кошти з банківського рахунку клієнтки, придбали прикраси й розділили між собою. Крім того, у ході слідства було встановлено ще п’ятьох потерпілих, з рахунків яких аналогічним чином зникли кошти.  

“Встановлено, що до злочинної групи входило троє осіб: 32-річний керуючий філії банку й двоє його знайомих. Працівник фінустанови обрав серед клієнтів банку жінку, на рахунку якої зберігається значна сума грошей та передав її дані 42-річному знайомому, який виготовив фіктивні документи на її ім’я. Надалі їхня 29-річна спільниця, використовуючи підроблені документи зняла з рахунку потерпілої майже 6,2 мільйона гривень”, - повідомили в поліції.

Щодо інших випадків шахрайства, точна сума завданих збитків зараз встановлюється. За даними поліції, за попередніми підрахунками йдеться про 10 мільйонів гривень.

У зловмисників під час обшуків поліцейські вилучили речові докази, що підтверджують їх вину, серед яких зокрема “чорнові” записи та телефони з листуванням, перуки, а також три автомобілі.

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру за ч. 4 ст. 190, Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо-великих розмірах.

Слідчі наполягають на обранні підозрюваним запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Санкція інкримінованої підозрюваним статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чиновника у Києві спіймали на хабарі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися