Представник КП “Київблагоустрій” вимагав хабар за “розв'язання” проблем

За які “послуги” посадовець вимагав хабар

У Києві викрили посадовця на отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури

Печерська окружна прокуратура м. Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо посадовця комунального підприємства “Київблагоустрій” за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою за повернення мобільної кав’ярні з майданчика для зберігання безхазяйного майна КП “Київблагоустрій” (ч. 1 ст. 368 КК України). 

Також цього посадовця обвинувачують у підбурюванні до надання неправомірної вигоди керівнику КП “Київблагоустрій” за безперешкодне розміщення десяти пересувних кав’ярень на території міста Києва (ч. 1 ст. 369 КК України).

У ході проведення досудового розслідування було встановлено, що за повернення шести мобільних кав’ярень з майданчика потрібно було заплатити завідувачу майданчика зберігання безхазяйного майна КП “Київблагоустрій”  2000 доларів США.

Надалі, щоб такі кав’ярні безперешкодно працювали у місті, власник майданчика пропонував з його допомогою домовитись з директором КП “Київблагоустрій” за щомісячну оплату в 10 тисяч гривень за одну кав’ярню на колесах.

Чоловіка затримали у січні під час отримання 100 000 гривень. В таку суму він оцінив розміщення 10 кав’ярень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовці Держпраці постануть перед судом за вимагання неправомірної вигоди. Підприємець мав заплатити пів мільйона гривень хабаря за непроведення позапланової перевірки.

Дізнатися детальніше про справу можна за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися