У Києві чоловік робив фальшиві довідки про перебування автівок на військовому обліку

Фігурант за 15 000 гривень допомагав переоформити автомобілі у сервісних центрах МВС, надаючи фальшиві довідки про перебування машин на військовому обліку

65-річному посереднику, що за гроші допомагав юридичним особам переоформити автомобілі, надаючи  фальшиві довідки про перебування цих транспортних засобів на військовому обліку повідомили про підозру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Крім того, повідомлено про підозру адміністратору територіального сервісного центру МВС, який незаконно надав цьому посереднику інформацію з обмеженим доступом з  "Інформаційного порталу Національної поліції України" (ч. 2 ст. 362 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що "посередник" за 15 000 гривень допомагав переоформити два автомобілі, надавши їх власнику – юридичній особі дві підроблені довідки щодо перебування транспортних засобів на військовому обліку. Без цих документів переоформити автомобілі неможливо.

Також під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний отримував від одного з адміністраторів сервісного центру інформацію щодо притягнення особи до адміністративної відповідальності. Вказаний адміністратор зробив три запити до системи під своїм логіном, а згодом незаконно передав ці дані. Таким чином від допустив витік службової інформації.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.

Читайте также