У Київському СІЗО виявили незаконну схему: деталі

В СІЗО налагодили схему вимагання грошей в осіб, арештованих за певні злочини

Так званого “смотрящего” та двох його спільників викрили у Київському СІЗО. Вони тривалий час вимагали гроші з іншого арештанта. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

Двом особам, що утримуються у СІЗО, повідомлено про підозру, у вимаганні грошей з чоловіка, що також перебуває під вартою (ч. 4 ст. 189 КК України). Так званому “смотрящему”, що організував побори, оголосили підозру у вимаганні та встановленні злочинного впливу (ч. 4 ст. 189 КК України, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Досудове розслідування встановило, що 45-річний “смотрящий” за одним з корпусів Київського СІЗО, що перебуває під вартою за вбивство та незаконне позбавлення волі людини. Він, разом з двома спільниками, налагодили схему вимагання грошей в осіб, арештованих за розповсюдження наркотиків.

“Вони чинили тиск на іншого арештанта та погрозами вимагали у нього 80 000 гривень. Гроші він перераховував на вказані вимагачами банківські картки протягом кількох місяців. Частина зібраних коштів розподілялась між фігурантами, а решта - йшли на поповнення злодійського “общака”, - повідомили в прокуратурі.

Обшуки провели у Київському слідчому ізоляторі, а також за місцем мешкання власників карток, на які переказували гроші. Вилучили 11 200 доларів США та 1 300 євро, чорнові записи, наркотичні засоби, телефони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Служба безпеки України у Дніпрі затримала мешканку Київщини та її матір. Що скоїли жінки та що їм загрожує, читайте за посиланням.


Читайте также