СБУ затримала мешканку Київщини: що вона скоїла (ФОТО)

Чим займалася мешканка Київщини

Служба безпеки України у Дніпрі затримала мешканку Київщини та її матір. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію СБУ.

Мати - агентка головного управління генштабу збройних сил рф (відомого як гру) та її донька - прихильниця росії. Жінки вихваляли путіна та героїзували окупаційні угруповання країни-агресора, які воюють проти України.

“Втім, основним завданням матері, агентки гру, було коригування ворожого вогню по локаціях Сил оборони у Дніпропетровській області. Насамперед її кураторів цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ”, - йдеться у повідомленні СБУ.

Агентка, з метою виявлення потенційних цілей, об’їжджала місцевість та приховано фіксувала пункти тимчасового базування українських військ. Отримані відомості вона планувала передати месенджером своєму куратору з воєнної розвідки рф для підготовки повітряних ударів по регіону. 

Жінка, мешканка Дніпра, була завербована кадровим співробітником гру у 2023 році. 

Її донька, мешканка Київщини, регулярно виправдовувала агресивну війну проти України, зокрема ворожі ракетні атаки на цивільну інфраструктуру нашої держави.

Жінок затримали та повідомили їм про підозру за ч.ч. 1, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Злочинні дії агентки російського гру додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі столиці літні чоловіки напали на волонтерку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися