На Київщині судитимуть керівника підприємства: що він скоїв

Яке порушення скоїв підозрюваний

У Київській області судитимуть директора товариства, який привласнив мільйони гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки.

За матеріалами БЕБ Детективи Територіального управління БЕБ у Київській області завершили досудове розслідування відносно керівника підприємства. Він, за даними БЕБ, присвоїв майже два мільйони гривень.

Слідство встановило, що керівник філії однієї з компаній підробив та підписав акти виконаних робіт за консультаційні послуги, які фактично не надавались. “Для того, щоб привласнити та вивести кошти у готівку, він перерахував їх на рахунки підконтрольних підприємств. Надалі обвинувачений придбав на них майно. У такий спосіб чоловік привласнив майже два мільйони гривень”, - йдеться у повідомленні БЕБ. 

Правопорушнику повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що власник групи товариств та директор одного з цих товариств заволоділи майном ПрАТ “ХК “Київміськбуд” на понад 282 мільйони гривень. Правопорушникам повідомлено про підозру у протиправному заволодінні майном  (ч. 3 ст. 206-2 КК України).  Детальніше про шахрайську схему та ймовірне покарання, яке можуть отримати підозрювані, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися