Власник та директор товариства привласнили майно на сотні мільйонів гривень: подробиці

До реалізації схеми організатор залучив декілька осіб

Власник групи товариств та директор одного з цих товариств заволоділи майном ПрАТ “ХК “Київміськбуд” на понад 282 мільйони гривень. Правопорушникам повідомлено про підозру у протиправному заволодінні майном  (ч. 3 ст. 206-2 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генпрокурора.

Підозри також повідомили іншим, ймовірно, причетним до викритої схеми. Так, службовцю Держподаткової служби та керівнику управління одного з відділень банку повідомлено про підозру у несанкціонованому збуті або розповсюдженні інформації з обмеженим доступом (ч. 1 ст. 361-2 КК України), а податківцю ще й у несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (ч. 2 ст. 362 КК України).

Слідство встановило, що власник групи товариств організував схему заволодіння нерухомістю ПрАТ “ХК “Київміськбуд”. До реалізації схеми він залучив директора одного з товариств, а також службових осіб податкової служби та банківської установи.

“Спочатку, без відома забудовника, за підробленими документами власник та директор товариства продали майнові права на об’єкти нерухомості в чергах будівництва, а надалі продали ці права підконтрольним особам. Працівники податкової та банку надавали службову інформацію, яка допомогла реалізувати схему заволодіння майном. Таким чином підозрювані заволоділи нерухомістю, що належала ПрАТ на понад 282 мільйонів гривень”, - повідомили в Офісі.

Організатор схеми, відповідно до обраного запобіжного заходу, залишатиметься під вартою з альтернативою внесення застави 282,6 мільйона гривень. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів іншим підозрюваним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутата в Київській області викрили на хабарі




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися