Депутата в Київській області викрили на хабарі: подробиці

За які “послуги” депутат міської ради вимагав хабар

Депутат міськради на Київщині вимагав хабар за сприяння в одержанні земельної ділянки в оренду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

Про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) повідомили депутату Миронівської міської ради Обухівського району.

Слідство встановило, що, використовуючи свій статус депутата місцевої ради та повноваження члена земельної комісії, підозрюваний обіцяв підприємцю посприяти в позитивному розв'язанні питання про отримання в оренду земельної ділянки комунальної власності в центрі міста Миронівка. Підприємець мав заплатити за “послугу” 10 тисяч доларів США.

“Депутата затримали “на гарячому” під час отримання грошей та передачі рішення сесії міськради. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у понад 450 тисяч гривень застави”, - повідомляють у прокуратурі. 

pictureРаніше портал "Коментарі" повідомляв, що на хабарі викрили чиновника КМДА. Заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та керівнику транспортного підприємства за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) повідомлено про підозру. Слідство встановило, що підозрюваний упродовж 2024 року в односторонньому порядку ініціював розірвання договору про здійснення пасажирських перевезень на одному з міських автобусних маршрутів. Після чого дозволили тимчасово працювати на даному маршруті компанії, директор якої мав звʼязки з посадовцем. Яку суму вимагав чиновник, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися