Посадовцю КМДА повідомили про підозру: подробиці (ФОТО)

В ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання неправомірної вигоди на сотні тисяч гривень

Посадовця Департаменту КМДА та директора транспортного підприємства підозрюють у вимаганні з перевізника 40 тисяч гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора. 

Заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та керівнику транспортного підприємства за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) повідомлено про підозру.

Слідство встановило, що підозрюваний упродовж 2024 року в односторонньому порядку ініціював розірвання договору про здійснення пасажирських перевезень на одному з міських автобусних маршрутів. Після чого дозволили тимчасово працювати на даному маршруті компанії, директор якої мав звʼязки з посадовцем.

“Коли керівник підприємства, яке надавало транспортні послуги з 2021 року і з яким розірвали договір, звернувся до міської адміністрації за розʼясненням причин припинення співпраці, заступник начальника Департаменту направив його до директора підприємства-тимчасового перевізника для пошуку “компромісу”. У якості “компромісу” йому запропонували щотижня платити по 40 тисяч гривень за право возити пасажирів на маршруті”, - йдеться у повідомленні Офісу. 

За вказаною інформацією, посадовці КМДА мали отримувати з кожного автобусу за будній день - 800 гривень, за вихідний – 600. Посередником у передачі коштів, за даними Генпрокуратури, виступав директор транспортного підприємства, наближеного до керівництва Департаменту.

В ході досудового розслідування виявили та задокументували низку фактів отримання неправомірної вигоди на загальну суму 280 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Перевіряється можлива причетність інших службових осіб КМДА до вчинення кримінального правопорушення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у вівторок, 4 червня, Державне бюро розслідувань проводило слідчі дії у службових приміщеннях КМДА. Детальніше читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися