У Києві колишнього нардепа засудили до 12 років позбавлення волі: подробиці

Судовий розгляд проводили за відсутності обвинуваченого. Інтереси обвинуваченого представляв його захисник

Печерський районний суд м. Києва визнав винним нардепа IV-VIII скликань. Його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна за  виправдовування збройної агресії РФ проти України та шахрайство на суму 2,2 мільярда гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

Колишній народний депутат з 2019 року перебуває у РФ.

“Його визнали винним у публічних закликах з метою змін меж території України, виготовленні та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдування збройної агресії проти України, а також у шахрайстві з подальшою легалізацією незаконно набутого майна (ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 436-2, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 27 ч. 3, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України)”, - йдеться у повідомленні прокуратури. 

У суді прокурор довів, що екснардеп упродовж 2022 року розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook дописи, у яких містяться наративи про відсутність збройної агресії проти України.

 “Також політик писав  про законність окупації території України та закликав мешканців тимчасово окупованих територій погоджуватись на колабораційну діяльність та співпрацю з банками Російської Федерації”, - пояснили у прокуратурі.

До того ж протягом 2008-2014 років екснардеп, виступаючи бенефіціаром групи підприємств та прикриваючись фінансовою кризою 2008 року, умисно організував дії з неповернення раніше отриманого кредиту в одній з банківських установ. Розмір кредиту понад 50 мільйонів доларів США. А група підприємств спеціалізувалася на складанні та продажу автомобілів з РФ. 

“У заставу банку він передав близько 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права. Згодом, використавши завідомо підроблені документи, політик переоформив майно на інші підконтрольні йому суб’єкти підприємництва, звільнивши у такий спосіб це майно з під обтяжень. Внаслідок чого компанії, яка викупила борги банку, було завдано шкоди на суму 2,2 мільярда гривень”, - йдеться у повідомленні.

Судовий розгляд проводили порядку in absentia за відсутності обвинуваченого, але за участю захисника за договором з обвинуваченим.

Також, враховуючи викладене, суд задовольнив клопотання прокурора і незаконно набуте майно та корпоративні права будуть конфісковані у дохід держави із задоволенням цивільного позову потерпілого.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянин допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися