Киянин допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації: подробиці схеми

Яке покарання загрожує киянину за вчинене

Мешканцю Києва, який допомагав військовозобов’язаним чоловікам ухилятися від мобілізації, слідчі повідомили про підозру. Киянин допомагав отримати фіктивну групу інвалідності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва.

Щодо деталей схеми, у поліції зазначили, що за 12 000 доларів США зловмисник обіцяв вплинути на рішення членів медико-соціальної експертної комісії щодо прийняття рішення про призначення групи інвалідності.

Оперативну Інформацію про протиправні дії отримали працівники Дарницького управління поліції. Повідомлялося, що 45-річний місцевий мешканець підшукує серед військовозобов’язаних чоловіків “клієнтів”. Чоловікам киянин пропонує за гроші допомогти отримати групи інвалідності. Щоб уникнути мобілізації шляхом зняття з військового обліку, послугами киянина погодився скористатися один із військовозобов'язаних.

“Порушник зазначив “клієнту”, що вартість його послуг становить 12 000 доларів та запевнив, що має знайомих лікарів, які допоможуть з оформленням необхідної медичної документації. Крім того, зазначив, що має вплив на членів однієї зі столичних медико-соціальних експертних комісій, які винесуть необхідне рішення про призначення групи інвалідності”, - розповіли в поліції.

Правоохоронці викрили порушника під час отримання ним другої частини коштів у сумі 2 500 тисяч доларів. Першу частину – 2 500 доларів він отримав заздалегідь у вигляді авансу.

Правопорушнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – зловживання впливом. За вчинене йому загрожує позбавлення волі строком до п’яти років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві підірвали гранату. Подробиці інциденту читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися