Автомобілі військових та волонтерів підпалювали на замовлення чоловік та жінка (ФОТО, ВІДЕО)

У Київській області затримали осіб, які на замовлення підпалили автомобілі військових та волонтерів

Чоловік та жінка вчиняли підпали автомобілів на Київщині - вони виконували “замовлення”, отримане через месенджер. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Київської області. 

За даними правоохоронців, 29 липня у передмісті столиці згоріли три автомобілі, які належали волонтерам та військовому. Інформація про пожежу надійшла близько 01:40 до Бучанського районного управління поліції Київщини. Автомобіль говір на одній з вулиць в селі Петропавлівська Борщагівка. За даними правоохоронців, невідомі підпалили автомобіль Volkswagen, який належить військовослужбовцю. А близько 04:20 в цьому ж селі сталося загоряння ще двох автівок Mercedes та Volvo, які належать волонтерській організації. 

Зловмисників викрили – до вчинення підпалів причетні молоді люди – 25-річний та 20-річна уродженці Черкаської області, які проживають у селі Петропавлівська Борщагівка. 


Зловмисники пояснили, що під час пошуків роботи знайшли в одному з месенджерів пропозицію заробити “легкі” гроші. Однак за свою роботу фігуранти гроші не отримали - куратор переслав лише частину і пообіцяв решту заплатити пізніше.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній діяльності Збройних сил України). Зловмисникам оголошено про підозри та найближчим часом суд обере їм запобіжні заходи.

За вчинене підозрюваним загрожує до восьми років тюрми.

“Окупанти використовують відео підпалу воєнних автівок для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій проти України. Поліція застерігає: не зраджуйте країну, не допомагайте ворогу, за такі дії ви ризикуєте провести довгі роки за ґратами!”, - наголосили у поліції до громадян. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як командир протитанкового батальйону 3 ОШБр Олег Романов відреагував на підпал автомобіля для військових у Києві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися