“Вищу міру покарання застосовувати на місці”: коли військові почнуть розстрілювати цивільних (ВІДЕО)

У Третій штурмовій дали наказ карати паліїв авто відповідно до воєнного часу

Командир протитанкового батальйону 3 ОШБр Олег Романов відреагував на підпал автомобіля для військових у Києві. Він записав звернення до тих, хто нищить військові автівки, та дав усний наказ своїм бійцям карати паліїв на місці, повідомляє портал "Коментарі".

Він повідомив, що у Києві підпалили кейсевак 3-ї окремої штурмової бригади. Авто доправили до столиці на ремонт. 

"Спалена автівка — кейсевак Третьої штурмової бригади. Я, як командир, узгодивши це з керівництвом, спираючись на військовий час і бойовий імунітет, даю усне розпорядження своїм бійцям, що у випадку виявлення цих тварин вища міра покарання застосовувалася б на місці. Такі речі мають бути показовими", — сказав Олег Романов.

Олег Романов зазначив, що покарання має бути показовим, а зрадники, які продають або підпалюють військове майно, – колорадські жуки, яких потрібно позбутися.

Думки коментаторів під постом розділилися - одні погоджуються з думкою та позицією командира, інші вбачають в таких діях розкол суспільства. Однак тих, хто бажає найвищої міри покарання і не тільки для паліїв авто, значно більше. 

“Підтримую на всі 100%. З першого дня війни треба було так вчиняти зі зрадниками, корупціонерами, крадіями бюджету та гуманітарки!”, - зазначила Юлія Проявко.

“Надіюсь з часом, всі командири своїх підрозділів будуть давати такі накази і хай тільки спробує МВС щось зявкнути (хоча вони мають за цим слідкувати)”, - переконаний maks_sterenchuk.

Варто зазначити, що відповідно до Кримінального кодексу України особу може бути притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (стаття 263). За цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Також умисне вбивство карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років, а за завдання тілесних ушкоджень (стаття 125 КК України) передбачене покарання від штрафу до п'яти-восьми років за ґратами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виявили паліїв військових автомобілів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися