Серійному палію автівок військових суд визначив покарання: нищив авто протягом року (ФОТО)

Чоловік підпалював автомобілі військових через неприязнь

Мешканець Києва у період з вересня 2022 року по серпень 2023 року спалив 10 автомобілів військових, ще три автівки пошкодив. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

Суд визнав винним 36-річного чоловіка у знищенні автомобілів шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 ККУ). Суд призначив покарання - вісім років позбавлення волі.

У суді прокурор довів, що протягом вказаного періоду на території Лісового масиву у Києві чоловік підпалив 10 автомобілів. Знищив авто, на яких була символіка збройних формувань та які використовували військовослужбовці. Для цього зловмисник використовував саморобні запальні пристрої із таймером.

Внаслідок дій палія отримали пошкодження автомобілі, припарковані поруч. Ще 3 автомобілі зловмисник намагався підпалити, однак йому це не вдалось. 

“Які саме машини підпалити чоловік визначав сам, катаючись на велосипеді. Діяв за власною ініціативою, керуючись неприязню до військовослужбовців та усіх, хто захищає Україну чи допомагає армії. Киянин ніде не працював, жив з батьками та багато часу проводив в мережі Інтернет”, - повідомили у прокуратурі.

Чоловіка затримали під час останньої спроби підкласти запальну суміш на колесо автомобіля. З собою у нього був ще один саморобний пристрій для підпалу автомобіля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чоловік та жінка вчиняли підпали автомобілів на Київщині - вони виконували “замовлення”, отримане через месенджер. Детальніше про розслідування випадків підпалу автомобілів військових читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися