Посадовців “Укрзалізниці” викрили на хабарі: подробиці

Яке покарання загрожує посадовцям “Укрзалізниці”

Заступника керівника “Відомчої воєнізованої охорони” АТ “Укрзалізниця” та трьох його спільників викрили на вимаганні неправомірної вигоди. Правопорушникам оголосили про підозру за фактом вимагання грошей за допуск сторонніх осіб до вантажних вагонів (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури. 

За даними слідства,  заступник начальника філії, попередньо змовившись зі своїми підлеглими, з червня по липень 2024 року вимагали гроші за допуск сторонніх осіб до вантажних вагонів та непритягнення до відповідальності осіб, які незаконно проникли на територію, яка перебуває під їх охороною.

“В ході проведення досудового розслідування задокументовано чотири факти отримання вказаним особам неправомірної вигоди на суму 134 000 гривень за те, щоб не помічати сторонніх осіб на території, яку вони мають охороняти. Під час чергової передачі грошей фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України”, - повідомили у прокуратурі.

Усіх фігурантів справи затримали. Підозрюваним обрали запобіжні заходи. Так заступника начальника залишили під вартою з можливістю внесення застави, інші підозрювані перебуватимуть під домашнім арештом. 

“Також вирішується питання про відсторонення вказаних осіб від виконання посадових обов’язків”, - зазначили у прокуратурі.

За вчинене правопорушення передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У поліції Києва показали фото викриття посадовців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одного з головних податківців викрили на хабарі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися