Диверсантів затримали у Києві: планували серію диверсій (ФОТО)

Кияни планували вчинити серії підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури Києва

У Києві поліцейські спільно з СБУ затримали чоловіків за вчинення диверсії - вони підпалили релейну шафу на замовлення ворога. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва. 

Повідомлення про підпал невідомими електрощитової на залізничній дорозі надійшло до Подільського управління поліції. 

Оперативники, прибувши на місце вчинення злочину, спільно з аналітиками кримінального аналізу провели розшукові заходи та встановили особи двох паліїв. Зловмисниками виявились 22-річний та 17-річний місцеві мешканці. Кияни вирішили підзаробити, виконавши "замовлення" від представників країни-агресора.  

“Правоохоронці з’ясували, що на російських кураторів товариші натрапили в соціальній мережі Telegram. За підпал релейних шаф на залізниці їм пообіцяли добре заплатити. Відтак спільники здійснили диверсію, підпаливши релейну шафу неподалік залізничної станції”, - пояснили мотив вчинку у поліції. Правоохоронці з'ясували, що зловмисники встигли отримати за свої “послуги” 1500 гривень авансу. Надалі фігуранти планували продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури Києва.  

Фігурантів затримали та повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб. 

“На час слідства 22-річний зловмисник перебуватиме під вартою, а його неповнолітній товариш – під нічним домашнім арештом. Молодикам загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна”, - зазначили в поліції. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як росія “купує” українців




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися