Ситуація загрозлива: як Росія “купує” українців (ФОТО)

У Київській області затримали неповнолітнього палія автомобілів

У Києві та інших містах почастішали випадки підпалу автомобілів з військовою символікою. Паліїв затримують у різних куточках України. До того ж зловмисники не завжди “працюють” там, де проживають - їдуть в інші міста та вчиняють злочини. Мотив один - палять авто за гроші, які обіцяють заплатити представники спецслужб рф. 

Так, поліцейські Київщини спільно з СБУ затримали 16-річного юнака. Його підозрюють у підпалі автомобіля військовослужбовців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Київської області.

У поліції повідомили, що киянин шукав швидкого заробітку і через телеграм-канал знайшов варіант “швидких грошей”. Представник спецслужби рф пообіцяв заплатити хлопцю за підпал автомобіля, який належить ЗСУ.

У поліції розповіли, що спочатку юнак виконав "тестове завдання" - поклеїти у столиці листівки антиукраїнського змісту. Потім “наставник” запропонував підпалити авто військових за винагороду. Знайшовши відповідні авто, зловмисник спершу відправив їх фото замовнику. Після погодження хлопець підпалив автівки.

“Обов'язковою умовою підпалів було фільмування самого процесу. Відзняті кадри мали надалі використовуватися у російських медіа для створення картинки спротиву мобілізації українців”, - повідомили у поліції.

За свою “роботу” хлопець мав отримати гроші на криптогаманець, однак кошти так і не прийшли. 

В СБУ показали переписку юнака з російським куратором.

Зазначимо, що випадків підпалу авто чимало - у столиці підпалили авто мати та син з Чернігівської області, чоловік та жінка палили автомобілі на Київщині. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що киянин у 2022 та 2023 роках підпалював автомобілі військових. Однак зловмисник керувався власними мотивами. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися