Понад мільйон доларів знайшли у начальників ТЦК на Київщині: подробиці злочинної схеми (ФОТО)

Начальник ТЦК на Київщині “заробили” на ухиленні від мобілізації понад мільйон доларів

У Київській області викрили схему ухилення від мобілізації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України. 

На Київщині, у результаті комплексних заходів, затримали трьох організаторів оборудки - очільників двох районних ТЦК столичного регіону та їхнього спільника – громадянина країни Південного Кавказу.

У помешканнях та автомобілях затриманих під час обшуків знайшли понад 1,2 млн доларів США. У СБУ зазначили, що фігуранти більшість вилученої готівки зберігали у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін власних осель.

“Як встановило розслідування, фігуранти пропонували військовозобов’язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров’я. За матеріалами справи, вартість таких “послуг” становила 37 тис. доларів США з одного ухилянта”, - повідомили в СБУ.

Таку “оплату” просили за підготовку повного “пакета” документів, у який входили фіктивні меддовідки, а також “супровід” ухилянтів під час проходження військово-лікарської комісії.

Посадовці користувалися особистими зв'язками у ВЛК, однак використовували лікарів “втемну”. 

На основі отриманих “документів” потенційних призовників знімали з військового обліку, що давало право останнім виїхати за кордон. Допомагав у пошуках бажаючих скористатися “послугами ТЦК” знайомий-іноземець.

“Військова контррозвідка СБУ затримала посередника у столичному ресторані, коли він одержував 50 тис. американських доларів від нових клієнтів. Після цього в службових кабінетах затримали обох посадовців ТЦК”, - зазначили в СБУ.

В оселі іноземця в ході обшуків виявили велику кількість зброї, зокрема пістолет з глушником, походження якої зараз встановлюється.

Затриманим оголосили про підозри за:

- ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань) ККУ;

- ч. 3 ст. 369 (неправомірна вигода, надана службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинена за попередньою змовою групою осіб) ККУ.

Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що затримали начальника Бориспільського ТЦК.


Читайте также