Підрядник під час ремонту школи в Києві значно завищив ціни: скільки коштів привласнив

Яке покарання загрожує підряднику за привласнення коштів під час ремонту

Підрядник постане перед судом за ймовірне розкрадання коштів. Його звинувачують у привласненні 600 тис. гривень під час ремонту вентиляційної системи школи у Святошинському районі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури.

“Ювенальними прокурорами Святошинської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації, яка виконувала роботи з ремонту вентиляційної системи приміщень однієї зі шкіл у Святошинському районі Києва (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

Договір на ремонт, за даними слідства, між Управлінням освіти Святошинської РДА та підрядною організацією було укладено ще в жовтні 2021 року. Передбачалося виконання ремонту вентиляційної системи приміщень школи на суму понад 1 млн грн.

“Однак, завищивши вартість використаних матеріалів та обладнання, керівник підрядної організації вніс неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт та надалі привласнив понад 600 тис. грн”, - повідомили у прокуратурі.

За протиправні дії, у випадку доведення їх у суді, підряднику загрожує до 8 років позбавлення волі.

А щодо дій працівників освіти, то оцінка буде надана в рамках іншого кримінального провадження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області перед судом постануть представники злочинної групи, які незаконно організували азартні ігри. Як працювали незаконні гральні заклади та яке покарання загрожує зловмисникам, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися