У Міноборони розповіли про дві можливі загрози для Києва: подробиці

Станом на сьогодні в Міноборони не бачать жодних дій, які могли б призвести до повторного штурму Києва

Поки немає ознак того, що Росія формує ударні угруповання чи будь-які інші дії щодо північних регіонів України, зокрема й Києва. Однак загроза для столиці й усієї України залишатиметься доти, доки триває війна. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів під час єдиного телемарафону.

За словами Андрусіва, наразі поширення інформації про можливість штурму Києва найближчим часом - це спецоперація окупантів. Радник міністра внутрішніх справ зазначив, що Росія навмисно намагається відтягнути українські сили, щоб замість перекидання зброї на Схід, Україна почала її концентрувати під Києвом.

"Станом на сьогодні ми не бачимо жодних дій, які могли б призвести до повторного штурму Києва. Ніяких концентрацій військ, типів цих військ, ми цього не бачили і не бачимо, щоб хтось починав це робити. Але залишається велика загроза бомбових ударів і перекидання ДРГ. Ось ці дві загрози є реальними, але ніякі штурми неможливі. У росіян не вистачає сил, щоб воювати на Донбасі, про який штурм Києва взагалі може йти мова?" - заявив Андрусів. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", в акваторії річки на Київщині знайшли російську ракету. На Київщині на небезпечну знахідку натрапили прикордонники Житомирського загону під час патрулювання акваторії річки Тетерів. На місце виявлення вибухонебезпечного предмета викликано співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також "Коментарі" писали, що з Києва до Житомира та Черкас запустили поїзди. За даними столичної мерії, вперше за два роки "Укрзалізниця" повернула сполучення з Черкасами. Регіональний поїзд №782/781 зі столиці до Черкас курсує шість днів на тиждень, окрім вівторків. З Києва поїзд вирушає о 15:05 і прибуває до Черкас о 19:30.

Читайте на порталі "Коментарі": обставини смертельної ДТП під Києвом розслідують у поліції. Поліція Київщини розслідує смертельну дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на трасі Північно-східний об'їзд під Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися