У Києві виділили додаткові кошти для посилення оборони

Для оборони столиці збільшили фінансування

На фінансування територіальної оборони Києва виділили додаткові кошти. Про це розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук, передають "Коментарі".

Рішення про збільшення фінансування програми "Захисник Києва" ухвалила Київська міська рада. Для підвищення рівня обороноздатності столиці внесли зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони на 2022-2024 роки.

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук зазначив, що у перші дні повномасштабної війни до територіальної оборони Києва прийшло майже втричі більше громадян, ніж було потрібно для комплектування бригади.

"Це обумовило необхідність формування другої бригади тероборони міста Києва, майже половина особового складу цих бригад уже виконує завдання в зоні бойових дій", — сказав Ткачук.

У столиці розгорнуто центр підготовки сил територіальної оборони та безпеки на базі комунальної організації "Муніципальна охорона". Тут триває регулярна підготовка підрозділів тероборони та добровольчих формувань територіальної громади Києва.

За словами директора Департаменту муніципальної безпеки, військові з Києва для виконання бойових завдань вирушають на передову, саме тому необхідне належне матеріально-технічне забезпечення військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань.

"Виникла нагальна потреба внести зміни до програми "Захисник Києва" для збільшення фінансового ресурсу для реалізації вищезгаданих заходів у 2022 році на суму 128,6 мільйонів гривень", – повідомив посадовець.

Гроші планують витратити також на капітальний ремонт навчально-матеріальної бази центру підготовки сил територіальної оборони та муніципальної безпеки Києва. Зараз в столиці створено дві бригади територіальної оборони та понад сорок добровольчих формувань територіальних громад (ДФТГ), які в переважній більшості виконують бойові завдання на передовій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися