Нардепа "Слуги народу" звільнять з посади після скандалу про елітний маєток у центрі Києва

Павло Халімон придбав будинок в центрі Києва у кілька разів дешевше за ринкову ціну

Журналісти виявили, що Павло Халімон, народний депутат від партії "Слуга народу", придбав будинок у центрі Києва в кілька разів дешевше за ринкову ціну. Це призвело до рішення про звільнення нардепа з посади заступника голови фракції. Про це заявив Давид Арахамія, глава фракції "Слуга народу", повідомляє "24 Канал".

На думку Арахамії, цей вчинок нардепа не відповідає цінностям партії і уявленню про те, що повинен робити народний депутат у воєнний час. 

Арахамія також вказав на інші форми відповідальності і закликав поліцію провести розслідування і визначитися з юридичною оцінкою такого вчинку. Якщо Халімон порушив закон, він буде нести покарання.

Журналістське розслідування встановило, що Халімон купив будинок на Печерську в центрі Києва влітку 2022 року не напряму, а через посередника.

Це елітний маєток на Печерських пагорбах, неподалік від ботанічного саду ім. Гришка. Слід зазначити, що Халімон не є офіційним власником. Як повідомляється, будинок начебто був подарований Анастасії Котеленець.

Ціна будинку повністю відрізнялася від ринкової. Розслідувачі знайшли договір купівлі-продажу цього маєтку. Будинок разом із 10 сотками землі коштував 10 мільйонів 300 тисяч гривень. Для порівняння, маєтки аналогічного розміру біля Ботанічного саду коштують близько 50-60 мільйонів гривень.

Нагадуємо, що у минулому році НАБУ завершило розслідування справи мера Білої Церкви щодо махінацій із нерухомістю. Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 мільйонів гривень.

Читайте также