Замість ділянки під забудову в Києві облаштують сквер

Територія багатоповерхової житлової забудови стане зоною зелених насаджень загального користування

Депутатський корпус Київради повернув земельній ділянці на вулиці Щусєва у Шевченківському районі столиці статус зелених насаджень загального користування. Замість ділянки під забудову, на цій території буде сквер. Рішення було прийнято 9 лютого на пленарному засіданні Київської міської ради, в якому взяли участь 75 депутатів. Про це повідомляє Київська міськрада, передають "Коментарі".

Як зазначив заступник міського голови та секретар Київради Володимир Бондаренко, у 2009 році Київрада надала Раді національної безпеки і оборони України ділянку на вулиці Щусєва під будівництво, експлуатацію та обслуговування багатоквартирних будинків. Також були внесені зміни до Генерального плану міста Києва та проекту планування приміської зони до 2020 року, а також відбулася зміна цільового призначення цієї території.

Бондаренко зазначив, що нереалізованим лишилося право представників територіальної громади міста Києва на створення зеленої зони загального користування.

Новий проект рішення прийнято з метою захисту законних інтересів киян, раціонального використання та збереження зелених насаджень, а також задоволення екологічних і соціальних потреб киян. Ділянку по вулиці Щусєва перенесено із зони багатоповерхової житлової забудови в зону зелених насаджень загального користування. Прийняття цього рішення сприятиме підвищенню рівня озеленення української столиці та задоволенню рекреаційних потреб її населення.

Нагадуємо, що в рамках процесу дерусифікації та декомунізації столична влада перейменувала ще 31 міський об'єкт, назви яких пов'язані з Російською Федерацією та її сателітами.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися