Під Києвом з уламків зруйнованих будинків зводять військове містечко

У Гостомелі будівельне сміття буде використане для будівництва нового житла

У Гостомелі в Київській області тривають роботи зі знесення багатоквартирних будинків, зруйнованих внаслідок повномасштабного російського вторгнення. У місті відновлять військове містечко, яке буде побудоване з уламків зруйнованих будівель. Про це повідомляє заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

За його словами, на локації вже знесено дві багатоповерхівки. Важливим аспектом є те, що знесені конструкції та бетонні блоки з будівель не потраплять на звалище будівельного сміття. На локації встановлено шредер - спеціальне обладнання для сортування та переробки будівельного сміття, яке буде використано для зведення нових будинків.

Наразі розробляється комплексний план ремонту пошкоджених багатоповерхівок військового містечка. За допомогою компанії Neo Eco планується відремонтувати всі шість зруйнованих будинків на цій ділянці.

Микола Бойко зазначив, що відновлення одразу шести багатоповерхівок за підтримки іноземних партнерів є гарним прикладом комплексного підходу до реконструкції зруйнованого житла. Цей принцип дозволяє виділити більше коштів на відновлення інших об'єктів. Завдяки такому підходу якомога більше людей зможуть повернутися до своїх домівок.

Нагадуємо, що на Київщині повністю зруйновано 90 підприємств. Після звільнення регіону від загарбників одним із ключових завдань було відновлення економічного потенціалу, особливо роботи бізнесу.

Читайте также