У Київській області замінують кордон з Білоруссю

Те саме зроблять в інших прикордонних регіонах

Верховна Рада України ухвалила закон, який вдосконалює систему охорони держкордону. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби.

За законопроєкт №7475 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону" проголосували 310 народних депутатів. Зараз закон знаходиться на підписі у президента України Володимира Зеленського.

Документ вирішує низку питань:

·       вдосконалює систему охорони держкордону,

·       вирішує питання виділення земель для облаштування інженерних споруд вздовж лінії кордону,

·       визначає місце прикордонників в загальній системі сил оборони під час воєнного стану,

·       встановлює порядок залучення до охорони державного кордону під час різних загроз Збройних сил України, Національної гвардії та Національної поліції.

Найголовніше в законопроєкті – виділення вздовж українсько-російської та українсько-білоруської ділянок кордону смугу землі завширшки два кілометри для інженерно-технічних і загороджувальних споруд. На цій ділянці введуть спеціальний прикордонний режим. Це буде замінована територія вздовж лінії кордону із Росією та Білоруссю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони Києва проводять тренування ведення оборонної операції в умовах наступу противника на столицю. Для цього у Києві розгорнули додаткові блокпости. Такі тренування проводяться одночасно в декількох районах столиці. 

Нагадаємо, у Києві та в регіонах України розпочали набір до гвардії наступу. Голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що "Гвардія наступу" — це професійні штурмові бригади МВС. "Національна гвардія України запрошує у "Буревій", "Червону калину", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та легендарний "Азов". Добровольців також чекають у Державній прикордонній службі України в бригаді "Сталевий кордон", а в Національній поліції — у штурмовій бригаді "Лють".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися