У Києві побільшало блокпостів: названа причина (ФОТО)

Що розповіли у військовій адміністрації столиці

Сили оборони Києва проводять тренування ведення оборонної операції в умовах наступу противника на столицю, для чого розгорнули додаткові блокпости. Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко, передають "Коментарі".

За завданням, українські військові мають розгорнути блокпосту, і разом з ним – взводний опорний пункт в найкоротший термін і зайняти бойові позиції.

"Ми перевіряємо скільки реально потрібно часу на усі ці заходи. Таке тренування проводиться одночасно в декількох районах Києва. Воно спрямоване на удосконалення системи управління угрупованням, на організацію ефективної взаємодії з органами виконавчої влади у Києві, нарощування системи інженерного обладнання, протиповітряної оборони", — розповів Попко.

За його словами, також у Києві виконуються певні заходи щодо забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення.

"Все це сплановано і проводиться тому що загроза наступу з північного напрямку не знімається, хоча на даний момент вона мінімізована. Створення ударного угруповання поки не спостерігається", — зазначив начальник КМВА.

Керівник Київської міської військової адміністрації додав, що на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів для українських військових "було багато нового, багато нестиковок".

"Але досвід цього року показав - що треба робити, на чому зосереджувати основні зусилля, які "сюрпризи" готувати. Однозначно, на сьогодні ми готові давати відсіч ворогові краще, ніж торік. Тому, враховуючи тактику дій противника, ми вчимося і готуємо, ще раз хочу наголосити - певні "сюрпризи". Які саме – нехай залишиться таємницею!" — резюмував начальник КМВА.

Нагадаємо, Сили оборони Києва протягом кількох днів проведуть навчання щодо захисту столиці. Українські військові відпрацюють захист Києва під час наступальної операції окупантів з північного напрямку. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про рівень військової загрози з півночі. Українські військові оцінюють рівень військової загрози з урахуванням тих сил, які зараз перебувають на території Білорусі. Подробиці про можливий наступ російських окупантів на Київ — в нашому матеріалі.

Читайте також, що в підрозділах Сил оборони Києва створили мобільні вогневі групи для знищення ворожих дронів-камікадзе типу "шахед"

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1001


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися