Скандальне рішення про забудову Лисої гори у Києві скасували

На сайті Київради зареєстровано проект рішення про відміну будівництва на Лисій горі військового кладовища

На сайті Київської міської ради з'явився проект рішення про скасування рішення Київради про будівництво військового кладовища на Лисій горі. Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

У повідомленні йдеться, що через два дні після розгляду позову КЕКЦ суддею Київського окружного адміністративного суду Г. Василенко та ухвалення рішення про початок розгляду судової справи на захист Лисої гори, на сайті Київської міської ради було зареєстровано проект рішення про скасування рішення КМР від 27.10.2022 № 5526/5567 "Про розроблення проєкту детального плану території для розташування Національного військового меморіального кладовища на території урочища "Лиса Гора" Голосіївського району міста Києва".

"Видно, чиновники КМДА зрозуміли, що в суді вони програють, і тому вирішили самі скасувати скандальне рішення. Таким чином, вже стає неважливим, хто першим прийде до фінішу. Або Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ), скасувавши рішення Київради в суді, або сама Київрада, скасувавши своє скандальне рішення на сесії. Головне, що Лиса гора скоро буде врятована!" - пишуть у КЕКЦ.

Нагадуємо, що загроза знищення Лисої гори зберігається. Деякі київські забудовники подали до Київської міської ради пропозицію зняти з Лисої гори статус заповідної території, щоб розпочати там будівництво житлового комплексу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися