Лиса гора у Києві все ще під загрозою знищення: якщо не військове кладовище, то ЖК

Земля Лисої гори під забудову зараз коштує десятки мільйонів доларів

Активісти Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) занепокоєні щодо долі Лисої гори. Незважаючи на те, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив меру Києва Віталію Кличку знайти нове місце для військового кладовища, загроза знищення Лисої гори зберігається. Про те, що загрожує заповідній території в Києві, розповіли у КЕКЦ.

Як зазначається, Київська міська рада не скасувала свого рішення про створення детального плану території Лисої гори, який би надав заповідній зоні статус території під забудову.

Також деякі київські забудовники, такі як ТОВ "Екобудальянс", 6 жовтня 2022 року подали до Київської міської ради пропозицію зняти з Лисої гори статус заповідної території, щоб розпочати там будівництво житлового комплексу.

На думку КЕКЦ, яку активісти висловили у Facebook, близько 80 зі 120 депутатів Київради є забудовниками та їхніми лобістами, які не відмовляться від 140-гектарної території Лисої гори. У КЕКЦ занепокоєні, що після того, як дискусії навколо Лисої гори вщухнуть, з гори знімуть заповідний статус і почнуть будувати там торгові центри та багатоповерхівки. Наприклад, це відбулося на сусідній Чорній горі. Земля під забудову Лисої гори зараз коштує десятки мільйонів доларів.

Тому Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) готується до запеклої юридичної боротьби на захист Лисої гори. Нещодавно Київський окружний адміністративний суд зареєстрував позов КЕКЦ на захист Лисої гори проти Київської міської ради (справа № 320/1419/23). Найближчим часом буде заплановано початок судових засідань.

Нагадуємо, що раніше Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) подав позов до суду на Київську міську раду щодо захисту Лисої гори від створення на ній військового кладовища.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися