У КМДА розповіли про облаштування військового кладовища на Лисій горі

Навколо місця облаштування Національного військового кладовища у Києві точаться дискусії між опонентами

Кабмін України ухвалив рішення про облаштування Національного військового кладовища на Лисій горі у Печерському районі Києва. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю ТСН.ua.

За словами Поворозника, місто пропонувало місце для почесного поховання військових біля Бабиного Яру, але Кабінет міністрів прийняв інше рішення, і Київрада його підтримала, вирішивши розмістити Національний військовий цвинтар на Лисій горі, що у Печерському районі Києва.

За інформацією заступника голови КМДА, наразі точаться дискусії з цього приводу між опонентами.

"Але на мою думку, нам уже потрібно переходити від розмов до конкретних справ. Потрібно достойно вшановувати пам'ять полеглих героїв. Це має буди меморіальне місце і точно не на околиці столиці", - сказав Поворозник.

Нагадуємо, що Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) подав позов до суду на Київську міську раду щодо захисту Лисої гори від створення на ній військового кладовища.

КЕКЦ звертає увагу на те, що Лиса гора охороняється подвійно: як регіональний ландшафтний парк і як пам'ятка містобудування, тобто як об'єкт культури національного значення. На території Лисої гори живуть близько 20 видів рослин та тварин, занесених до Червоної книги, а також розташована культурна пам'ятка трипільських часів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися