У "Київтеплоенерго" вирішили уникнути відповідальності за фінансові порушення

У КП "Київтеплоенерго" ретельно приховують результати державної перевірки

КП "Київтеплоенерго" вирішило приховати результати державного аудиту від громадськості. Керівництво "Київтеплоенерго" вживає заходів для приховування даних про неефективну роботу підприємства за період 2018-2021 років та для уникнення відповідальності за фінансові порушення. Про це повідомляє "КиївВлада".

Скандал, що виник за результатами перевірки діяльності "Київтеплоенерго" Державною аудиторською службою, може поставити крапку в питаннях щодо ефективності управління столичним теплоенергетичним комплексом. Наразі керівництво підприємства приховує інформацію про результати перевірки і навіть намагається оскаржити дії аудиторів у суді.

Енергетики, посилаючись на воєнний стан, стверджують, що низку документів було знищено внаслідок ракетного удару, хоча аудит охоплював період з 1 січня 2018 року по 30 червня 2021 року. Дії теплопостачальної компанії спрямовані на уникнення відповідальності за виявлені порушення, оскільки матеріалами державного аудиту зацікавилися правоохоронці, і Бюро економічної безпеки (БЕБ) вже провело обшук у КП.

В результаті цих процесів наразі неможливо дізнатися, які саме порушення в діяльності "Київтеплоенерго" знайшли державні аудитори і яких збитків внаслідок дій КП зазнала громада столиці.

Наразі підприємство намагається в судовому порядку визнати дії Державної аудиторської служби, яка проводила державний фінансовий аудит діяльності "Київтеплоенерго", протиправними.

Дії теплопостачальника, вочевидь, спрямовані на "захист" від "надмірної уваги з боку правоохоронців". Дійсно, за результатами перевірки Державної аудиторської служби було відкрито кримінальне провадження, і в його рамках 23 лютого 2023 року детективи Територіального управління БЕБ у Києві та Київській області розпочали обшуки в головному офісі "Київтеплоенерго".

На сьогоднішній день у відкритих джерелах відсутня інформація про те, які саме порушення були виявлені державними аудиторами у діяльності "Київтеплоенерго" та яких збитків внаслідок цього зазнала громада Києва. Сторони цього конфлікту не поспішають оприлюднювати відповідну інформацію.

Нагадуємо, що "Київтеплоенерго", дії якого неодноразово критикувала громадськість, дозволили витратити 115,3 млрд грн з різних джерел (міський бюджет, кредити тощо) на модернізацію систем генерації та транспортування тепла в найближчі роки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися