В інтересах друга Віталія Кличка в Києві хочуть ліквідувати пішохідну зону

Бізнесмену не сподобалося створення пішохідної зони біля Бессарабського ринку

Пішохідну зону на Бессарабці у Києві збираються ліквідувати на користь девелопера Вагіфа Алієва, друга мера Києва Віталія Кличка. Про це повідомляє громадська ініціатива "Пасажири Києва" з посиланням на видання "Економічна правда".

За інформацією видання, бізнесмену Вагіфу Алієву, який володіє розташованим поруч торговим центром, не сподобалося створення пішохідної зони біля Бессарабського ринку. Тому, завдяки меру, він почав вирішувати це питання у телефонному режимі з директором Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Русланом Кандибором.

З мером Києва Вагіф Алієв знайомий більше 25 років. Девелопер підтверджує, що товаришує з Віталієм Кличком, але запевняє, що ніколи не "монетизував" їхню дружбу. 

Міська влада нещодавно розмістила нові паркувальні місця біля "Mandarin Plaza" і перетворила один із проїздів на Бессарабській площі на пішохідну зону. 

Алієву це дуже не сподобалося: "Я вклав десятки мільйонів доларів у підземний паркінг під "Ареною", а він стоїть порожній, бо відвідувачі не можуть туди заїхати".

Алієв показав "Економічній правді" телефонне листування, в якому Віталій Кличко надіслав йому номер телефону Руслана Кандибора, директора Дептрансу КМДА. За словами Алієва, він порозумівся з посадовцем.

Громадська ініціатива "Пасажири Києва" вважає, що саме це є справжньою причиною планів ліквідації пішохідного руху на Бессарабській площі.

"Можна намагатися роками боротися за публічний простір, зручності для містян, в т.ч. людей з інвалідністю, проводити транспортні моделювання, але на цьому прикладі показано, що все зроблене під тиском громади Києва може бути надзвичайно швидко змінено чиїмось примхами завдяки дружбі з мером", - пишуть "Пасажири Києва".

Нагадуємо, що у громадській ініціативі звинуватили директора Дептрансу КМДА Руслана Кандибора у брехні щодо облаштування паркомісць на бульварі Лесі Українки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися