У Києві очікується важливе перейменування: подробиці

Площу Льва Толстого планують перейменувати на площу Українських Героїв

На найближчому пленарному засіданні Київської міської ради буде розглянуто проєкт рішення щодо перейменування площі Льва Толстого на площу Українських Героїв. Про це повідомляє Київрада, передають "Коментарі".

Перейменування площі Льва Толстого на площу Українських Героїв підтримали понад 20 тисяч користувачів у міському застосунку "Київ Цифровий". Ініціаторкою перейменування виступила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, яка стверджує, що площа Українських Героїв - це уособлення всіх українських героїв, які жили і діяли в різні епохи.

"Ми всі безмежно пишаємось воїнами Збройних Сил України, які героїчно боронять нашу Батьківщину. Водночас також українськими героями є лікарі, які в підвалах і бомбосховищах лікують і навіть оперують людей, волонтери, які під кулями доставляють гуманітарні вантажі, пожежники, які гасять полум'я від вибухів. Навіть хлібороби, які проводять посівну на замінованих полях, теж справжні герої. А якщо згадати минуле, яке в нас славетне, то в пам'яті спливають і козацька пора, і дружинники Української народної республіки, і військо Української повстанської армії. Це теж Українські Герої", - наголосила депутатка.

Нагадуємо, що в Шевченківському районі Києва вулиці Григорія Андрющенка повернули історичну назву - Казарменна. Вулиця Григорія Андрющенка була названа на честь Героя Радянського Союзу Григорія Андрющенка. На початку 20 століття вулиця мала назву Казарменна.

Назва походить від комплексу казарм у місті, в яких до 1910-х років перебував 132-й піхотний Бендерський полк, а з 1917 року - 1-й Український козацький полк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися