У Шевченківському районі Києва декомунізували вулицю: нова назва

Вулиці Григорія Андрющенка повернуто історичну назву

У Шевченківському районі Києва вулиці Григорія Андрющенка повернули історичну назву - Казарменна. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Вулиця Григорія Андрющенка була названа на честь Героя Радянського Союзу Григорія Андрющенка. На початку 20 століття вулиця мала назву Казарменна. Назва походить від комплексу казарм у місті, в яких до 1910-х років перебував 132-й піхотний Бендерський полк, а з 1917 року - 1-й Український козацький полк. Ці казарми були збудовані за кошти міської влади наприкінці 19-го - на початку 20-го століть. Архітектурну цінність має останній зведений корпус казарм, збудований у 1911 році за проектом архітектора Михайла Бобрусова (будинок № 4/22).

З метою деколонізації топоніміки столиці, відновлення та збереження історично сформованих топонімів, 9 350 користувачів підтримали повернення історичної назви вулиці шляхом голосування у додатку "Київ Цифровий".

Перейменування міського об'єкта не передбачає переоформлення документів.

Нагадуємо, що в Києві перейменували ще чотири міські об'єкти з назвами, пов'язаними з країною-агресором та її сателітами. За це рішення проголосувала більшість депутатів Київської міської ради.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися