Буча може стати місцем трибуналу над керівництвом РФ, - Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України наголосив, що саме в Бучі вперше проявилася вся злочинна сутність путінського режиму

Буча може стати місцем трибуналу над керівництвом РФ. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє Бучанська міська рада.

Денис Шмигаль наголосив, що саме в Бучі вперше проявилася вся злочинна сутність путінського режиму. 

"Коли в 1945 році союзники обирали місце для суду над нацизмом, то зупинилися на Нюрнберзі. Бо там кувалася злочинна ідеологія. Коли ми обиратимемо майданчик для процесу, Буча має розглядатися як один із варіантів", — заявив прем’єр-міністр.  

За словами очільника Кабміну, РФ та її керівництво мають сповна заплатити за скоєне зло: свободою, коштами та наданням статусу країни-вигнанця. Прем'єр також наголосив: щоб не повторилися нові Бучі, потрібно домагатися потужних санкцій для РФ. 

Денис Шмигаль закликав світ відмовлятися від російського урану та ядерного палива, а також запроваджувати санкції на імпорт російської сталі, металопродукції, викопних мінералів, дорогоцінних металів, промислових алмазів. Тільки це може вичерпати ресурси країни-агресора на ведення війни.

Нагадуємо, що в Києві судитимуть топ-посадовців окупаційної влади Запорізької області та колишнього керівника "Мелітопольгазу".

Читайте также