У Києві планують оголосити новий ландшафтний заказник

Проєкт рішення розроблено з метою збереження лісової екосистеми

У Деснянському районі столиці природну територію чотирьох лісових кварталів планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що орієнтовна площа заказника складає 125 га. Заказник планують створити на території лісових кварталів № 70, 71, 77, 78 Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство".

Як розповів депутат Київради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Денис Москаль, проєкт рішення розроблено з метою збереження лісової екосистеми, яка є осередком біорізноманіття та цінного природного угрупування різних видів тварин і рослин.

Територія, яка пропонована до заповідання, представлена лісовим масивом з великими ділянками малопорушених старовікових лісів. В її межах зустрічаються як типові для Полісся види флори і фауни, так і рідкісні види, які охороняються на національному та міжнародному рівнях. 

"Наразі приналежність даної території до категорії рекреаційно-оздоровчих лісів обумовлює можливість проведення вибіркових та прохідних рубок дерев без огляду на природоохоронну цінність даних територій, тому невідкладно необхідно надати цій природній зоні охоронний статус", - зазначила Депутатка Київради Юлія Лимар.

Нагадуємо, що Київська обласна рада створила нові та розширила заповідні зони. Депутати ухвалили рішення про створення та розширення 14 нових заповідних об’єктів в Київській області. Матеріали на заповідання цих об'єктів підготували фахівці КЕКЦ. На цих заповідних зонах будуть охороняти рідкісні види рослин, які занесені в Червону книгу.

Читайте также