На Київщині створили нові заповідники: подробиці

Що цікавого розповіли екологи

Київська обласна рада створила нові та розширила заповідні зони. Про це розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За словами екологів, депутати ухвалили рішення про створення та розширення 14 нових заповідних об’єктів в Київської області. Матеріали на заповідання цих об’єктів підготовили фахівці КЕКЦ. На цих заповідних зонах будуть охороняти рідкісні види рослин, які занесені в Червону книгу.

Серед нових заповідних об’єктів Київської області:

·       п’ять в Обухівському районі біля Богуслава для охорони підсніжника;

·       три на території Ракитянської об’єднаної територіальної громади для охорони рябчика шахового.

Окрім того, заповідані також два парки в місті Боярка, 400-річний дуб в селі Пісківка, створене заповідне урочище "Лісова казка" для охорони сон-трави в Клавдіївському лісгоспі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області екологи провели експедиції за підсніжниками разом з працівниками Богуславського лісгоспу. Величезну популяцію підсніжників знайшли в лісі біля села Ісайки, що неподалік Богуславу у Білоцерківському районі регіону. Екологи нагадали, що підсніжники занесені до Червоної книги України.

Нагадаємо, у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Його створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів. В захисних зонах заказника не можна буде забудовувати та приватизувати землю. Під час перевірки екологи з’ясували, що на території Білогородської громади є щонайменше 20 незаконно розпайованих участків в прибережній смузі річки Ірпінь. Водночас, представники Київського еколого-культурного центру, які опікуються створенням заказника, проводили перемовини й з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним. Однак Маркушин не погодився на створення на території Ірпінської громади заказника "Річка-герой Ірпінь". Екологи пов’язують це з незаконною забудовою в заплаві річки Ірпінь.

Дивіться також фото, як в парку під Києвом розцвіли дивовижно красиві перші весняні квіти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Марина

25 березня 2023, 14:23

Це дуже гарна новина. Всім, хто це робить, велика подяка і долвгого щасливого життя

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися