На Київщині знайшли величезну популяцію рідкісних квітів (ФОТО)

Що цікавого розповіли екологи

У Київській області екологи провели експедиції за підсніжниками. Про це розповіли у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За словами екологів, фахівці КЕКЦ разом з працівниками Богуславського лісгоспу знайшли величезну популяцію підсніжників в лісі біля села Ісайки, що неподалік Богуславу у Білоцерківському районі Київської області. В організації нагадали, що підсніжники занесені до Червоної книги України.

"Там ми будемо створювати заказник для їхньої охорони. Нажаль, головною проблемою для підсніжників є суцільні рубки лісу, тому треба створювати для їхньої охорони заповідні зони треба, де рубки забороняються", — заявили в КЕКЦ.

Екологи закликали мешканців повідомити їм, де в лісах Київської, Черкаської та Чернигівської областей ростуть підсніжники. Це потрібно для охорони рідкісних рослин. В КЕКЦ також оприлюднили фото підсніжників в лісі у села Ісайки.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва встановили інформаційні таблички про качок та лебедів. Така інформація про птахів з’явилася в затоці Верблюд. Їх встановили фахівці Київського зоопарку. На інформаційних табличках можна дізнатись, як правильно годувати птахів, а яка їжа для них шкідлива, та інші корисні поради.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київському зоопарку створили нові родини тварин. Торік столичний зоопарк поповнився сотнями новонародженими малюками, а ще майже чотири сотні тварин з постраждалих від війни регіонів отримали прихисток. Так, для врятованої мартишки на ім’я Сіма спеціально привезли нового супутника на ім’я Сіл. Журавлю Сірку знайшли прекрасну супутницю Роксолану. Для грифа Гарі передали двох пернатих "дівчат". Табун благородних оленів з п’яти самиць отримав нового благородного вожака Нео. Окрім того, для новоствореної родині єнотів в Київському зоопарку облаштовують родинне ранчо. 

Дивіться також відео розслідування, чому правда про кесон в парку "Наталка" у Києві може коштувати Кличку посади мера.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися